Je bent hier:   Postgraduaat schoolleider in het secundair onderwijs - Eerste jaar A Basis van HR: Attractief en duurzaam werkgeverschap

Basis van HR: Attractief en duurzaam werkgeverschap

In deze verkennende sessie ga je in eerste instantie op zoek naar bouwstenen voor een duurzame HR-aanpak. Hoe positioneer jij je als duurzame werkgever? Wat zijn je troeven? Hoe speel je deze uit op een schaarse arbeidsmarkt? Daarbij staat het motivatieproces van medewerkers centraal. Wat maakt dat mensen een loopbaan lang gemotiveerd blijven? Welke ondersteuning hebben zij hierbij nodig? Je maakt gebruik van modellen zoals de 4 bouwstenen van duurzame loopbanen en de Zelfdeterminatiethorie. Aan de hand van persona’s wordt duidelijk dat  behoeften van school tot school, en tussen medewerkers onderling (sterk) kunnen verschillen. Door “employee journeys” in kaart te brengen en daarin acties te ondernemen, kan je op een pro-actieve manier werken aan een duurzaam werkgeversbeleid.  

Doelstellingen

Na het volgen van deze sessie

  • ben je je meer bewust van je rol als duurzame werkgever;
  • kan je je personeelsaanpak scherper verwoorden en positioneren;
  • verwerf je inzicht in het motivatieproces bij medewerkers;
  • verhoogt je inzicht in een duurzame loopbaan-aanpak bij medewerkers;
  • heb je tools in handen om op een pro-actieve manier te werken aan een duurzaam werkgeversbeleid.

 

Begeleiding

Sara Bastiaensens is doctor in de Communicatiewetenschappen. Als onderzoeker aan Universiteit Antwerpen en Antwerp Management School bouwde ze gedurende 12 jaar expertise op in groepsprocessen, interpersoonlijke communicatie, duurzame loopbanen en werkbaar werk. Aan de Universiteit Antwerpen doceerde ze het vak “Interpersonal Communication” en momenteel doceert ze bij Antwerp Management School in verschillende opleidingen, waaronder “Global Leaderrship” en “Start to Lead”.

Datum Beginuur Einduur Lesgever Locatie
maandag 24 maart 2025 09:30u 16:00u Sara Bastiaensens Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen, lokaal 102 (eerste verdieping)

Contacteer ons

*
*

Contactgevens

E-mail: cva@uantwerpen.be

Tel.: 03 265 29 60

Fin.rek.: BE81 7350 2494 2324

Centrum voor Andragogiek
Boogkeers 5
2000 Antwerpen