Over CVA

Onze pijlers: professionaliseren, exploreren en verbinden

Een school leiden vraagt om heel wat specifieke competenties. Je draagt immers de verantwoordelijkheid voor een hele school met alles erop en eraan; van opvoedingsproject tot verzekeringen, van strategisch plan tot personeelsbeleid. Je bent motivator en bezieler en wil ook zelf geïnspireerd blijven.

Het Centrum voor Andragogiek (CVA) is zich bewust van dit brede spectrum aan noodzakelijke kennis en vaardigheden en wil je, mede in opdracht van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, ondersteunen in deze boeiende maar complexe opdracht. CVA beschikt over meer dan 40 jaar aan ervaring en expertise op vlak van onderwijs.Het Centrum voor Andragogiek organiseert:

  • Postgraduaat Schoolbeleid voor directeurs S.O.
  • Permanente Vorming Schoolbeleid voor directeurs S.O.
  • Jaaropleiding Schoolbeleid voor coördinatoren DBSO

 

 

Wil je je jaaropleiding aanvullen met een aantal specifieke thema’s?
Of zoek je een gerichte opleiding voor een medewerker?

Dan kan je terecht bij het CNO - open cursusaanbod. Je vindt bij de diverse onderwijsniveau's onder de rubriek 'Schoolbeleid' opleidingen voor directies, middenkader en ondersteunend personeel.

In samenwerking met Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

 
 
Het docententeam bestaat uit trainers, academici, beleidsmakers en deskundigen met ruime praktijkervaring. Het programma sturen we voortdurend bij aan de hand van evaluaties door de deelnemers. Op basis daarvan streven we naar kwalitatieve opleidingen die we aanpassen aan de actuele en toekomstige behoeften en noden van schoolleiders.
De gehanteerde basisprincipes zijn praktijkgerichtheid en een participatieve aanpak.
Onze pijlers: professionaliseren, exploreren en verbinden.
 
Professionaliseren is onze missie. Het is een opdracht waar we met het docententeam en met 40 jaar expertise als bagage voortdurend aan werken.  
Het postgraduaat Schoolbeleid is academisch onderbouwd en sterk praktijkgericht. Elke cursusdag geeft inzichten en ideeën waar je in de school meteen mee aan de slag kan. Meer nog, we nodigen je uit actief te exploreren. Samen met collega-directeurs toets je nieuw verworven inzichten, oefen je vaardigheden, reflecteer je over knelpunten en ontdek je nieuwe mogelijkheden. Individuele feedback op tussentijdse opdrachten ondersteunt je leerproces. Zo stimuleren en begeleiden we de transfer van de cursus naar je eigen schoolpraktijk. Ook na de initiële opleiding organiseren we trajecten permanente vorming schoolbeleid. 

Professionaliseren en exploreren doen we door te verbinden. We streven naar verbondenheid op drie niveaus:
  • met de groep: de heterogeen samengestelde cursusgroep (op vlak van regio en onderwijsvorm)  zorgt voor een ondersteunend sociaal-professioneel netwerk. Deze veilige leeromgeving kan ook uitnodigen tot reflectie over uw positie, zowel in de groep, als in je school.
  • met het brede onderwijsveld: vanuit een gezamenlijke verbondenheid met het katholieke opvoedingsproject verken je de complexe onderwijscontext en de actuele en toekomstige uitdagingen.
  • met jezelf: we moedigen aan tot reflectie, tot het ontdekken van je drijfveren en het bewust in handen nemen van je eigen leerproces. Je bent de man/vrouw aan het roer die zichzelf evalueert, een crisis aangrijpt als kans en zichzelf durft te hertekenen.  Ruimte voor uitwisseling en feedback van anderen zorgen voor een onontbeerlijke spiegel. Uiteraard komt daarbij ook de zorg voor jezelf: een goede planning en werkorganisatie houdt je op koers!

 

Contactgegevens

E-mail: cva@uantwerpen.be

Tel.: 03 265 46 95

Fin.rek.: BE81 7350 2494 2324

Centrum voor Andragogiek
Boogkeers 5
2000 Antwerpen