Je bent hier:   Permanente vorming schoolbeleid - tiende jaar A Cocreatiedag en planning

Cocreatiedag en planning

Programma

We maken graag  tijd voor onderlinge uitwisseling en leren van elkaar. Jij kan aan andere collega’s een blik bieden van hoe iets concreet op de werkvloer wordt aangepakt. In ruil krijg je hierover feedback van deze groep kritische vrienden. Op welke aspecten van jouw schoolwerking ben je trots? Waarover wil je met je collega’s delen? Waarover wil je hen raadplegen als kritische vriend? Indien je graag actief participeert aan deze dag en een thema inbrengt, dan mag je dit alvast laten weten. Deze dag kan ook ruimte bieden om over actuele thema's met elkaar in gesprek te gaan.

Er is al langer vraag naar 'input vanuit een andere sector'. Een groot deel van deze dag zal dan ook ingevuld worden door Ilse Janssens, coördinator HR bij Emmaüs, een zorggroep van 24 zorg- en welzijnsvoorzieningen met 7500 medewerkers in de provincie Antwerpen. Net als het onderwijs heeft ook de zorgsector te kampen met pittige HR-uitdagingen: hoe vind en houd je genoeg goede en gemotiveerde medewerkers die hun job graag doen? Dit tegen de achtergrond van demografische verschuivingen (vergrijzing bij personeel én bij de doelgroep van zorg) en een krappe arbeidsmarkt. De oplossingen van het verleden zijn ontoereikend, waar liggen de kansen in de toekomst? 
Ilse geeft een presentatie over HR-uitdagingen in zorg, zowel op het vlak van vinden (aantrekkelijke werkgever) als van houden (retentie) van medewerkers. Dit wordt gevolgd door interactie met bespreking van stellingen in groepjes.

 


Ook maken we ruimte om vooruit te blikken en vorm te geven aan je verdere professionaliseringstraject bij CVA. We vertrekken vanuit o.a. volgende uitgangspunten: ervaringsuitwisseling met andere schoolleiders zorgt voor sterke leerervaringen en het eigenaarschap van dit leren ligt bij de cursist en de groep. Daarom gaan we met elke groep in gesprek en creëren we vandaaruit een programma op maat. 

 

 

 

Begeleiding

Ilse Janssens. Toen ze 12 was, was haar droom ‘juffrouw Frans’ worden: vandaar de studies Romaanse Filologie in Leuven. Het is anders uitgedraaid. Ze was de eerste HR-professional bij de Landsbond der Christelijke Mutualiteiten, na 17 jaar deed ze dit nog eens over bij Emmaüs. Ze krijgt energie van nieuwe dingen te ontwikkelen en mensen met elkaar te verbinden.

Datum Beginuur Einduur Lesgever Locatie
vrijdag 24 januari 2025 09:30u 16:00u Ilse Janssens Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen, lokaal 102 (eerste verdieping)

Contacteer ons

*
*

Contactgevens

E-mail: cva@uantwerpen.be

Tel.: 03 265 29 60

Fin.rek.: BE81 7350 2494 2324

Centrum voor Andragogiek
Boogkeers 5
2000 Antwerpen