Je bent hier:   Permanente vorming schoolbeleid - vierde jaar C Data voor iedereen

Data voor iedereen

In deze opleiding bekijken we hoe data in je beleid en kwaliteitszorg past. Hoe ga je er binnen je team mee aan de slag, aan welke data moeten je leerkrachten kunnen en aan welke niet. Hoe betrek je je team en je vakwerkgroepen in dit verhaal en wat moeten ze hiervoor kunnen en waar liggen er valkuilen?

Programma

We beginnen onze dag de rol van data in je kwaliteitszorg en de verschillende manieren om een data te ontsluiten op school. Na de pauze maken we de transfer naar de klasvloer: welke data wil je in je vakwerkgroepen krijgen, welke kwaliteitszorgreflex hebben ze hiervoor nodig en welke databronnen stel je best voor hen open? Vervolgens gaan we van vakwerkgroep naar individuele leerkrachten: wat hebben zij te winnen in meer datagedreven te werken? Welke bronnen hebben zij? Wat hebben zij in de klas te winnen – voor hun lln maar ook om zelf een hoger pedagogisch-didactisch rendement te halen.
Na de lunch ligt het accent op uitwisseling in de groep waarbij we onze eigen ervaringen binnen brengen.

Doelstellingen

Na het volgen van de nascholing

- Ken je de gradaties van een data-democracy.

- Weet je terug scherpen hoe data-analyse in je kwaliteitszorgsysteem past

- Leer je welke data voor je vakwerkgroepen interessant is

- Krijg je handvatten om met je vakwerkgroepen meer data-informed aan de slag te gaan

- Begrijp je welke bronnen interessant zijn voor je leerkrachten om het leren van de leerlingen te monitoren en te verbeteren

Begeleiding

Saskia Michielsen was 15 jaar schooldirecteur en operationeel directeur binnen GO!Scholengroep Fluxus. Hier begeleidde ze pedagogische, innovatieve en operationele veranderingen. Ze werk nu als zelfstandig onderwijsontwikkelaar bij Catalista BV om scholen te begeleiden bij datagedreven veranderingsprocessen.

Datum Beginuur Einduur Lesgever Locatie
vrijdag 4 oktober 2024 09:30u 16:00u Saskia Michielsen Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen, lokaal 101 (eerste verdieping)

Contacteer ons

*
*

Contactgevens

E-mail: cva@uantwerpen.be

Tel.: 03 265 29 60

Fin.rek.: BE81 7350 2494 2324

Centrum voor Andragogiek
Boogkeers 5
2000 Antwerpen