Je bent hier:   Permanente vorming schoolbeleid - vijftiende jaar Residentieel seminarie: AI en onderwijs, strategisch beleid voor toekomstgericht onderwijs

Residentieel seminarie: AI en onderwijs, strategisch beleid voor toekomstgericht onderwijs

Tijdens dit seminarie krijg je inzicht in manieren waarop jij als schoolleider strategisch beleid kunt formuleren om de digitale transformatie in je school te sturen.

Programma

De focus ligt op het integreren van nieuwe technologie (inclusief AI) in het curriculum, het ondersteunen van leraren bij hun professionele ontwikkeling op het gebied van digitale vaardigheden en het bevorderen van een inclusieve digitale leeromgeving.

We bespreken ook waar verantwoordelijkheden van schoolleiding en vakwerkgroepen kan liggen.

Het co-creatieve programma is praktijk en case gericht met ruimte voor eigen inbreng. Wetenschappelijke inzichten worden afgewisseld met hands on oefeningen, blueprints én korte testimonials uit de praktijk. Een actieve participatie van de deelnemers is vereist om van deze workshop een succes te maken.

Begeleiding

Roeland Van Kerckhove heeft meer dan 22 jaar ervaring in het onderwijs, waar hij zowel les, beleids- en begeleidingsopdrachten heeft opgenomen (als leerkracht, cursistenbegeleider, directeur en pedagogisch begeleider). Doorheen de jaren specialiseerde hij zich in Change Management, Human Capital en de begeleiding van organisaties doorheen (digitale) transformaties.

Datum Beginuur Einduur Lesgever Locatie
maandag 5 mei 2025 10:00u 19:30u Roeland Van Kerckhove Martins Hotels Patershof, Karmelietenstraat 4, 2800 Mechelen
dinsdag 6 mei 2025 09:00u 16:00u Roeland Van Kerckhove Martins Hotels Patershof, Karmelietenstraat 4, 2800 Mechelen

Opties

Voorovernachting en ontbijt (Hotel Martin's Patershof) 4 mei 2025 (110 EUR)

Contacteer ons

*
*

Contactgevens

E-mail: cva@uantwerpen.be

Tel.: 03 265 29 60

Fin.rek.: BE81 7350 2494 2324

Centrum voor Andragogiek
Boogkeers 5
2000 Antwerpen