Je bent hier:   Permanente vorming schoolbeleid - vierde jaar B Residentieel seminarie: Een duurzaam HR-beleid uitbouwen

Residentieel seminarie: Een duurzaam HR-beleid uitbouwen

Wanneer een organisatie succesvol omgaat met kansen en uitdagingen dan is dat dankzij de inzet van jezelf als leidinggevende en deze van jouw medewerkers.  Mensen die zich wendbaar inzetten, elke dag enthousiast hun werk uitvoeren, het beste van zichzelf geven en het telkens opnieuw beter willen doen en dit ook blijven doen.
Om dit te bereiken is het belangrijk om als leidinggevende een werkomgeving te creëren waarin een duurzame motivatie tot stand brengen prioritair is om leerkrachten volop in hun kracht te zetten en te houden.  

Programma

Tijdens deze tweedaagse verdiepen we ons in hoe je stap voor stap een positieve en motiverende werkcultuur kan creëren zowel voor jezelf als leidinggevende als voor jouw team.

Daarbij staan we stil bij volgende vragen:

Hoe kan je je team duurzaam motiveren?
Wat kan je als leidinggevende doen om te zorgen voor een groter welbevinden bij jouw medewerkers?
Hoe kan je als leidinggevende goed voor jezelf zorgen en jouw medewerkers inspireren en terug in hun kracht zetten? (rekening houdend met het welzijn van de leerlingen)

We wisselen wetenschap en theorie af met praktijkvoorbeelden, oefeningen en concrete tips.

Doelstellingen

 Na het volgen van de nascholing

  • Weet je hoe je stap voor stap een positieve en motiverende werk- en teamcultuur vorm geeft en welzijn/welbevinden structureel inbouwt in jouw organisatie.
  • Ken je de voorwaarden voor het duurzaam motiveren van jouw team en hoe de verbinding in het team onderling en aan de vooropgestelde doelstellingen te behouden.
  • Weet je hoe je als leidinggevende principes van rust, prioriteit en evenwicht kan inbouwen om stress, uitputting en slijtage te voorkomen.

 

Begeleiding

Dominique Roos is reeds decennialang werkzaam in de onderwijs-en managementwereld. Zij informeert, traint en ondersteunt professionals en is oprichtster van AMODO, centrum voor vorming, coaching en therapie. Zij heeft veel ervaring in het begeleiden van mensen met (werkstress) klachten in de meest uiteenlopende beroepen en is gespecialiseerd in groepsdynamica en teamvorming en  in het begeleiden van moeilijk werkbare teams en kinder – en jongerengroepen. 

Datum Beginuur Einduur Lesgever Locatie
donderdag 7 november 2024 10:00u 19:30u Dominique Roos Hotel Aazaert, Hoogstraat 25, 8370 Blankenberge
vrijdag 8 november 2024 09:00u 16:00u Dominique Roos Hotel Aazaert, Hoogstraat 25, 8370 Blankenberge

Opties

Voorovernachting en ontbijt (Hotel Aazaert) 6 november 2024 (110 EUR)

Contacteer ons

*
*

Contactgevens

E-mail: cva@uantwerpen.be

Tel.: 03 265 29 60

Fin.rek.: BE81 7350 2494 2324

Centrum voor Andragogiek
Boogkeers 5
2000 Antwerpen