Je bent hier:   Postgraduaat Schoolbeleid - Derde jaar B Terugblik - vooruitblik

Terugblik - vooruitblik

Op het einde van een driejarig opleidingstraject is een terugblik én vooruitblik een vorm van (her)oriëntering. Wie zijn kompas tijdig afstemt, kan zich beter richten. Wie naar binnen kijkt, en naar buiten, en vooruit, ziet mogelijk beter dan wie gewoon verder doet. Wie stilstaat, maakt kans om beter vooruit te gaan.

Wat is er in drie jaar tijd (tijdens je opleiding) niet allemaal gebeurd, in de wereld, in je omgeving, met je school, met de leerlingen, met jou als leider? Een kleine lijst met uitdagingen: inhoudelijke vernieuwingen, toenemend personeelstekort, digitaliseringsprocessen, nog meer juridisering en sociale media, verkleuringsprocessen en schaalvergrotingen. En nog veel meer, dat in jouw specifieke context meespeelt. Wat doet één en ander met je school(cultuur)? Hoe is jouw draagvlak voor je leiderschap in deze tijden geëvolueerd, gegroeid? En natuurlijk ook: hoe kijk ik vooruit?

Doelstellingen

Je kan:

  • de eigen ontwikkeling in beeld brengen en mogelijke groeikansen benoemen;
  • de relaties met de verschillende teamleden in beeld brengen en mogelijke groeikansen benoemen;
  • kritisch maar constructief meedenken met de ander.

Begeleiding

Herman Frooninckx heeft vele jaren in het onderwijs gestaan: als leraar, als middenkaderlid, als directeur. Hij is sedert vele jaren trainer in onderwijs en privé, rond leiderschap, communicatie en interculturaliteit.

Datum Beginuur Einduur Lesgever Locatie
vrijdag 6 juni 2025 09:30u 16:00u Herman Frooninckx Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen, lokaal 101 (eerste verdieping)

Contacteer ons

*
*

Contactgevens

E-mail: cva@uantwerpen.be

Tel.: 03 265 29 60

Fin.rek.: BE81 7350 2494 2324

Centrum voor Andragogiek
Boogkeers 5
2000 Antwerpen