Wegbeschrijvingen

 

 
 

Het Brantijser
Sint-Jacobsmarkt 9-13
2000 Antwerpen
Telefoonnummer receptie: 03-265 47 58

Het Brantijser ligt op 10 minuten wandelafstand van het Centraal Station en de Rooseveltplaats, (eind)halte van heel wat tram- en buslijnen, en is daarom vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (overzichtsplan en info bereikbaarheid). Tramlijn 11 en 24 hebben een stopplaats schuin tegenover het gebouw. (Let op: tram 10 heeft sinds april 2017 een nieuwe route!)
Via www.velo-antwerpen.be kan je informatie vinden over het gebruik van een stadsfiets (bv. van het Centraal Station naar de Ossenmarkt).

Als je met wagen komt, kan je gebruik maken van de gratis parkeergarage in Het Brantijser (ter hoogte van huisnummer 9).
Let wel: het aantal plaatsen is beperkt! Wij kunnen je niet garanderen dat er steeds plaatsen vrij zijn. Bij aankomst schrijf je je in aan de receptie van het Brantijser en vlak voor het het buitenrijden ontvang je aan dezelfde receptie een parkeerkaart om de parking te verlaten.

OPGELET! Wegenwerken en bereikbaarheid omgeving van Het Brantijser
Vanaf 5 juni 2017 tot en met december 2018 vinden er grote werken plaats aan de noordelijke Leien, de zogenaamde ‘Knip van de Leien’, op een boogscheut van de locatie van het Brantijser. Ter hoogte van het Operaplein zullen de Leien noordwaarts tot aan de Italiëlei worden afgesloten. Dit zal een grote impact hebben op de bereikbaarheid van het Brantijser. Tijdens deze werken wordt de binnenstad opgedeeld in drie zones: Centrum Noord, Centrum Oost, Centrum Zuid. Het Brantijser ligt in zone Centrum Noord.


De voorbereidende werken in de loop van mei die hiermee gepaard gaan, zoals o.a. de heraanleg van de Paardenmarkt, zorgen nu al voor stroef verkeer in de Sint-Jacobsmarkt waar het Brantijser gelegen is. We raden je daarom aan je komst naar het Brantijser goed voor te bereiden en zoveel mogelijk alternatieve vervoermiddelen in plaats van de auto te gebruiken.

Park and Ride – voor een vlotte verbinding

Langs de verschillende invalshoeken van de stad liggen P+R-zones waar je je auto de hele dag gratis kan parkeren. Het zijn ideale locaties op een paar kilometer van het Brantijser om over te stappen op de bus of de tram. Je kan ook je (vouw)fiets meenemen in de koffer of gebruik maken van een van de fietsverhuurformules.

Alle informatie over de werken en de bereikbaarheidsplannen vind je hier. Het Brantijser ligt in zone Centrum Noord (lichtblauwe zone).

Via de website: www.slimnaarantwerpen.be kan je afhankelijk van je type vervoer de beste route uitstippelen.

Via de handige app Waze ben je ook steeds op de hoogte van de actuele verkeerssituatie.

Signalisatieplan

Signalisatieplan


Bereikbaarheid lokaal

Bereikbaarheid lokaal


Tramnet Antwerpen

Tramnet Antwerpen


Lage-emissiezone in Antwerpen vanaf februari 2017

Roet en fijn stof vervuilen de lucht en dat is slecht voor het milieu én voor de gezondheid. Een groot deel van die verontreiniging wordt uiteraard door auto’s uitgestoten. Daarom weert Antwerpen vanaf 1 februari 2017 de meest vervuilende voertuigen en wordt de binnenstad een lage-emissiezone (LEZ / milieuzone). Zo gaan we voor een betere en gezondere toekomst.

Houd er rekening mee dat het Brantijser gelegen is binnen de lage-emissiezone.

Plan je vanaf februari 2017 een bezoek aan Antwerpen met de auto, controleer dan hier of je de lage-emissiezone binnen mag. Mag jouw auto binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je je auto eerst registreren

Voldoet jouw auto niet aan de toelatingsvoorwaarden en wil je toch de binnenstad inrijden? Dan zal je maximaal acht keer per jaar een LEZ-dagpas kunnen kopen. 

Of kom op een andere manier naar Antwerpen: 

  • Met de trein kom je aan in een van de mooiste stations van de wereld en ben je onmiddellijk in het hart van de stad. Van hieruit reis je zonder problemen naar je eindbestemming via tram, bustaxi of gewoon te voet.
  • Parkeer je auto op een van de talrijke park & ride-zones en stap over op de tram of bus. Zo ben je meteen verlost van mogelijke parkeerstress.

Surf naar deze website voor meer informatie over de lage-emissiezone.

^^^^

 

De Residentie
Steenfortstraat 5
2460 Kasterlee - Lichtaart
Tel. 014 55 18 34

^^^^

Domein Westhoek Oostduinkerke
Noordzeedreef 6-8
8760 Oostduinkerke
Tel: 058 22 41 00

Met de wagen
E40: Brussel-Gent-Brugge
E40: richting Veurne
Je neemt op de E40 afrit 3 “Nieuwpoort”.
Je volgt de baan richting Nieuwpoort / Oostduinkerke (richting kust).
Aan de derde lichten ga je naar links (SunParcs bevindt zich aan de linkerkant).
Je neemt de eerste straat rechts  (Noordzeedreef).
Domein Westhoek ligt op je rechterkant.
Er is parkeergelegenheid op het domein zelf.
 

Met het openbaar vervoer
Vanuit het station van De Panne (25 minuten rijden tot Oostduinkerke) of van Oostende (50 minuten rijden) kan je de kusttram nemen tot halte nr. 15 “Groenendijk”. Deze halte ligt tegenover de Noordzeedreef. Domein Westhoek ligt op ongeveer 700 meter wandelafstand (opgelet: bergop!) op je linkerkant.

^^^^

Hotel Aazaert Blankenberge
Hoogstraat 25
8730 Blankenberge

Met de Auto
Wanneer je de autosnelweg verlaat in Brugge, volg je de ring van Brugge tot in Zeebrugge (N31) en ga je rechts richting Blankenberge. (N34)
Daar volg je de tramweg tot in Blankenberge. In Blankenberge houd je uiterst rechts en volg je de tram om het centrum binnen te rijden.
Vervolgens neem je de 3de straat rechts, de Verweehelling en onmiddellijk links. Je volgt de Graaf Jansdijk tot op het einde (Casinoplein).
Daar neem je links en onmiddellijk rechts en bevindt het hotel zich voor je.
Maak je persoonlijke wegbeschrijving via google maps: http://g.co/maps/ts4jt

Met de Trein
Dit is op kleine wandelafstand van het station gelegen.
Wanneer je het station verlaat, steek je de straat over en ga je rechtdoor langs de tramweg.
Waar de tram naar rechts afbuigt, ga je rechtdoor tot aan de kerk en bevindt het hotel zich onmiddellijk links.

^^^^

Hostellerie Soete-Wey
Kluisstraat 48
3550 Heusden-Zolder (Bolderberg)
Tel.: 011-25 20 66

Met de wagen

Je neemt op de E 314 (richting Genk) afrit 27.
Je gaat naar links en volgt deze baan tot aan de rotonde.
Op de rotonde neem je links, na 50 m ga je opnieuw links.
Na 200 m zie je Hostellerie Soete-Wey voor je liggen.
Er is parkeergelegenheid op het domein zelf.

Opgelet: Bij ingave van bovenstaand adres zullen GPS-gebruikers ondervinden dat gesuggereerd wordt om al een straat voor het rondepunt naar links te gaan. Zo kom je ook in de Kluisstraat, maar langs deze kant kan je het hotel NIET bereiken. Wanneer je “Vrunstraat” ingeeft, ontwijk je dit probleem.

Met het openbaar vervoer
Vanaf het station van Hasselt kan je bus 23 nemen tot aan de halte ‘Bolderberg-kerk’. Deze rit duurt 15 minuten. Er is 1 bus om het uur. Meer info zie www.delijn.be

^^^^

Kasteelhoeve Viconia Stuivekenskerke (Diksmuide)
Kasteelhoevestraat 2
B-8600 Stuivekenskerke - Diksmuide
Tel.: 051/55.52.30

Kasteelhoeve Viconia bereik je via de autosnelweg E40 afrit Middelkerke – Diksmuide.
Je volgt richting Diksmuide (ongeveer 7 km.).
Wanneer je via deze baan op grondgebied Keiem komt (wegwijzer Keiem zelf NIET volgen), vind je rechts een zijstraat richting Pervijze-Stuivekenskerke.
Na ongeveer 3 km kom je aan de Tervaetebrug. Die steek je over en je rijdt naar links, langs de IJzer.  Je blijft deze baan volgen en draait vervolgens rechts af richting Stuivekenskerke - Viconia (bewegwijzering naar Kasteelhoeve Viconia is voorzien).

Je kan gebruik maken van de ruime parking ter plaatse.
(Onmiddellijk voorbij de bocht naar links)

^^^^

M-Hotel Genk
Albert Remansstraat 1
3600 GENK
T 089 36 41 50

^^^^

Pantheon Palace Blankenberge
HOTEL PANTHEON PALACE
Langestraat 36
8370 Blankenberge
Tel. 050 / 41.11.09

Auto
Via Brussel: E40 volgen tot Brugge, verkeersborden "Blankenberge" volgen.
Via Antwerpen: E19 tot Gent, daarna E40 tot Brugge of E34 tot Knokke, daarna kustbaan volgen tot Blankenberge.

Trein
Om het uur is er een rechtstreekse verbinding vanuit Brussel en Antwerpen tot Blankenberge. Het hotel ligt op wandelafstand.
Vanuit andere richtingen stap je over in Gent-Sint-Pieters of Brugge.

Tram
Stap af aan de halte "station".

^^^^

Sol Cress Spa
Spaloumont 5
4900 Spa
Tel: 087- 77 23 53

Sol Cress bereik je makkelijk via de autosnelweg E 42 richting Aachen-Verviers (uitrit 8 op 3 km) of via het station in Spa.
Vanaf het station kan je eventueel de taxi nemen (Taxi Confort Spa – tel.: 087-77 01 02).

^^^^

Katholiek Onderwijs Vlaanderen Brussel
Guimardstraat 1
1040 Brussel

Het Katholiek Onderwijs Vlaanderen is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Je neemt de trein tot in station 'Brussel-Centraal'. Vanop het perron neem je de trappen. Bovenaan de trappen ga je naar rechts, richting Ravenstein galerij. Je doorkruist de galerij totdat je terug buiten staat. Je steekt hier de straat over en gaat de trappen op. Bovenaan de trappen steek je de straat over en ga je doorheen het park. Eens het park door steek je de straat over en ga je rechtdoor tot op het kruispunt. Je steekt het kruispunt over en gaat naar links. De eerste zijstraat op je rechterkant is de Guimardstraat.
Over deze afstand zal je ongeveer een 15 tot 20 minuten stappen.

Parkeergelegenheden zijn schaars in de buurt. Indien je toch met de auto komt, kan je best gebruik maken van de parking Wetstraat.

^^^^